Poll
 Forum
 
 
Gepost door: Scrollman op 04-01-2005 18:08 uur, Bron: Webwereld
 

Philips demonstreert Blu-ray dvd-brander

Philips heeft een prototype van nieuwe brander geproduceerd die zowel cd, dvd als Blu-ray-schijfjes kan branden.


Door Edwin FeldmannHet nieuwe apparaat zal worden getoond op de Consumer Electronics Show die deze week in Las Vegas van start gaat.

De optische brander kan zowel cd's als dvd's en dvd's van het nieuwe Blu-ray-type afspelen en aan één zijde branden. Om dit mogelijk te maken werkt het apparaat met drie soorten lasers. De Blu-ray-brander zal in de tweede helft van dit jaar in de winkels liggen, aldus persbureau Reuters.

Blu-ray is een van de opvolgers van de huidige dvd-standaard. De Blu-ray-schijven kunnen tot maximaal 27 GB aan data bevatten. Deze technologie neemt het op tegen de hd-dvd-schijfjes (high definition dvd), waarop 15 GB past.

Philips ondersteunt samen met Sony, Hewlett-Packard en Dell de Blu-ray-technologie. Onlangs maakte de filmstudio Disney nog bekend in de toekomst films op Blu-ray-dvd's te gaan uitbrengen.

De studio's Warner-Bros, Paramount en Universal Pictures zien meer in de hd-dvd-standaard van Toshiba en Sanyo. Hd-dvd is volgens de studio's goedkoper, eenvoudiger en zal daardoor sneller op de markt verschijnen.

De Blu-ray brander van Philips is niet de eerste in zijn soort. In april vorig jaar kwam Sony al met de eerste branders op de markt.Met dank aan BigPapa voor het submitten van dit nieuws.

 
 

HertogT is momenteel Offline Door HertogT (TeamXL Crew) op 04-01-2005 20:06 uur Edit  Quote Profiel  Email Homepage
 

    

Quote:
De Blu-ray brander van Philips is niet de eerste in zijn soort. In april vorig jaar kwam Sony al met de eerste branders op de markt.


Heb eigenlijk nog nergens die dingen te koop gezien . Heb er ook nog niet echt op gelet hoor, maar wat kosten die dingen dan?

En is de media ook nog betaalbaar?


[Aangepast door: HertogT op 04-01-2005 om 20:47]If you obey all the rules, you miss all the fun
 
 

Koning_Floris is momenteel Offline Door Koning_Floris (TeamXL Crew) op 05-01-2005 09:21 uur Edit  Quote Profiel  Email
 

    

Sja, ik vond de dvd eigenlijk wel best. Maarja, nu met die nieuwe TV schermen met HDTV is dit waarschijnlijk wel weer vet. Maar op een keer is de beeld kwaliteit toch gewoon genoeg, persoonlijk vind ik DVD wel best. (al heb ik nooit HDTV gezien)


I don't watch, I interact.
 
 

HertogT is momenteel Offline Door HertogT (TeamXL Crew) op 05-01-2005 10:10 uur Edit  Quote Profiel  Email Homepage
 

    

We zitten al 30 jaar aan die debiele resolutie van 720 x 5xx (nogwat) vast. Het is gewoon tijd om eens wat verbetering in TV-land door te voeren! HDTV heeft een veel hogere resolutie, en daardoor scherper beeld, en meer detail weergave.

Ik vind het zo vreemd, de TV lijkt wel hijlig in de hele wereld. "Oh nee, laten we die goude formule nu niet veranderen, nog meer geld verdienen op verouderde technologie"


If you obey all the rules, you miss all the fun
 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.021424

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties