Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 12-07-2007 08:16 uur, Bron: gamer.nl
 

Wii Fit (hands-off)

Een E3-persconferentie leidt ergens naar toe. Bij Nintendo is het meestal iets tofs waar Shigeru Miyamoto mee komt. Dit jaar was het niet anders, want trots als een klein kwam kwam Miyamoto Wii Fit laten zien. Wii Fit is een Ďspelí dat zich puur richt op het gezonder worden van de gamer. Maar waarom zitten we daar in vredesnaam op te wachten?Samen met Wii Fit is er de Wii Balance Board (tijdelijke naam) aangekondigd. De nieuwe Wii-accessoire is nog het best te vergelijken met een weegschaal. Met de onconventionele controller gebruik je enkel je voeten. De Balance Board kan niet enkel je gewicht wegen, maar weet ook hoeveel druk je per voet op het ding zet. Dit is zo accuraat dat je allerlei bewegingen kunt doen die geregistreerd worden. Ook als je alleen je bovenlichaam beweegt.Eigenlijk is Wii Fit meer een sport, dan een spel. Net als bijvoorbeeld EyeToy Kinetic, draait Wii Fit puur om het gezonder worden van de speler. Omdat het op een console gebeurt is het allemaal net wat leuker dan echt sporten. Zo deed je in EyeToy Kinetic allerlei spelletjes om je geoefende aanvallen te oefenen, en kun je in Wii Fit ook allerlei spelletjes doen om lichamelijk in betere conditie te komen. Een leukere manier om af te vallen bestaat er toch niet?

Wii Fit is Nintendoís nieuwe poging om een nog breder publiek aan te spreken. Want zeg nou zelf, hoeveel gamers zitten er nou op te wachten om te fitnissen voor de tv. Steps, push-ups en balansoefeningen doen in plaats van mooie avonturen beleven of gezellige spelletjes doen, klinkt niet heel aanlokkelijk. Maar voor diegene die gezonder willen worden en dat via een console willen doen, hebben met Wii Fit de ultieme Ďgameí.Nintendo wil dat je met de hele familie aan de slag gaat, waarna je elkaar kunt vergelijken. Hoeveel ben je afgevallen vergeleken met je vader? Sport jij harder dan je zusje? Wees overigens niet bang dat je gewicht plots in beeld staat, want enkel je Body Mass Index (BMI) wordt getoond. Je BMI laat zien of je gewicht in verhouding is met je lengte, en in hoeverre dat gewicht gezond is. Zo ging Reggie Fils-Aime erop staan met een BMI van 27,5, en dat is toch echt te zwaar!

Om je verder te trainen kun je bijvoorbeeld yoga doen, hoela-hoepen en voetballen blokken. Of dingen die minder tot de verbeelding spreken zoals opdrukken, steps of dansen. Zo bevat Wii Fit meer dan 40 type trainingspelletjes in vier categorieŽn. Allereerst Aerobic, waarbij je in tien minuten je hart zo snel mogelijk moet laten pompen. In Muscle Conditioning moet je gecontroleerde bewegingen doen om je lichaam onder controle te krijgen. Met Yoga Poses moet je rekken en strekken in lastige houdingen. En als laatste nog Balance Games, waarin het uiteraard je doel is om je balans te houden. Dit tijdens spelletjes als skiŽn en voetbal blokken.En als Wii Fit je niets lijkt, is het altijd nog leuk om te bedenken wat er nog meer met de Balance Board kan. Zo kun je snowboarden, skateboarden en allerlei combinaties met de Wii-afstandsbediening bedenken. Maar of Wii Fit nou de ultieme game is waarvoor we deze E3 bij Nintendo moeten zijn? Nee, want we weten allemaal dat dit niet voor de hardcore gamer bedoeld is. Toch is het een game om aan te juichen, want gezond worden door gamen? Ideaal!

 
 

HertogT is momenteel Offline Door HertogT (TeamXL Crew) op 12-07-2007 08:23 uur Edit  Quote Profiel  Email Homepage
 

    

Dit lijkt mij juist wel wat! Heerlijk een beetje fun gamen en ook nog afvallen!

Volgens mij is juist de fun factor weer erg hoog... En tja, hardcore gamers zitten toch achter de pc? Ipv achter een tv?


If you obey all the rules, you miss all the fun
 
 

Koning_Floris is momenteel Offline Door Koning_Floris (TeamXL Crew) op 12-07-2007 08:47 uur Edit  Quote Profiel  Email
 

    

Maar niet alleen hardcore gamers zijn dik

Sja, klinkt wel geinig.


I don't watch, I interact.
 
 

Atteman is momenteel Offline Door Atteman (TeamXL Crew) op 13-07-2007 20:17 uur Edit  Quote Profiel  Email Homepage
 

    

Dit heeft zeker potentie, denk maar aan skate of snowboardgames. Geeft weer een extra dymensie aan console gaming


www.teamxl.nl
 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.063178

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties