Poll
 Forum
 
 
Gepost door: Atteman op 15-11-2009 17:27 uur, Bron: zdnet.nl
 

Youtube streamt in Full HD

Youtube gaat binnenkort filmpjes streamen in Full HD. Gebruikers konden eerder al filmpjes bekijken in 720p, maar die resolutie wordt nu dus opgetrokken tot 1080p.

De high quality-knop die nu ook al bij sommige Youtube-video’s beschikbaar is, is beperkt tot 720p (het aantal horizontale scanlijnen die het beeld vormen). De nieuwe Full HD-optie trekt die resolutie op naar 1080p.

Hunter Walk, die bij Youtube verantwoordelijk is voor product management, liet gisteren op een conferentie optekenen dat de nieuwe resolutie binnen enkele dagen beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers, samen met een nieuwe fullscreen-speler.

Youtube bewaart alle video’s in de resolutie waarin ze geüpload werd. Als er dan een nieuwe resolutie geïntroduceerd wordt, zoals nu, moet de videodienst de video’s alleen maar opnieuw encoderen.

Walk zegt dat ongeveer de helft van alle 1080p-filmpjes in de Youtube-database intussen opnieuw geëncodeerd zijn.

Toch wordt maar zo’n 10 procent van alle filmpjes op Youtube bekeken in hoge definitie. Volgens Walk heeft dat te maken met heel wat gebruikers die opboksen tegen hardware- en bandbreedtebeperkingen. En dan is er ook de aanzienlijke toename in het aantal video’s dat geüpload wordt via mobiele telefoons.

Het team achter Youtube blijft ook zoeken naar een videospeler die niet op Flash-gebaseerd is, om het platform zo nog breder toegankelijk te maken. Op de NewTeeVee-conferentie in San Francisco kreeg het publiek eerder deze week een voorsmaakje van een HTML5-videospeler van Youtube.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.016399

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties