Poll
 Forum
 
 
Gepost door: Atteman op 30-11-2009 11:33 uur, Bron: gamez.nl
 

Microsoft: ‘Natal kan afstandsbediening voor tv vervangen’

Tijdens de Streaming Media West show liet Marc Whitten van Microsoft weten dat het best eens mogelijk is dat Natal de afstandsbediening gaat vervangen voor tv’s die verbonden zijn met een Xbox 360. Hiermee hoopt hij het tv-kijken een stuk interactiever te maken.

“Ik geloof dat dit de grootste sprong voorwaarts is in tv-kijken sinds de introductie van de afstandsbediening”, vertelt Whitten. “Met een beweging van mijn pols kan ik het kanaal veranderen en met mijn stem kan ik bijvoorbeeld een film starten.” Daarnaast zullen de mogelijkheden volgens hem verder gaan dan enkel het vervangen van de huidige functies.

Whitten wil er met behulp van Natal namelijk voor zorgen dat tv-kijken meer een interactieve ervaring wordt. “Lachen kan een input zijn, en ook als ik naar de tv schreeuw als ik een antwoord weet in het programma Jeopardy kan dat een input zijn. Daarnaast is ook aandacht een input, evenals het aantal mensen dat gelijktijdig in de kamer is.”

Volgens de general manager van Xbox Live kan Natal al deze verschillende signalen verwerken en ze toepassen in de manier waarop iemand tv kijkt. “Het doel is niet om een miljard zenders te hebben, maar slechts één. Eén kanaal waarop ik kan kijken wat ik wil, wanneer ik dat wil.”, aldus Whitten.

Wanneer Natal precies gaat verschijnen is nog niet bekend, maar uit gelekte documenten werd onlangs duidelijk dat Microsoft deze in november 2010 op de markt wil brengen. Daarnaast zou deze controller ongeveer 55 euro moeten gaan kosten en verschijnen er 14 games tijdens de release. Echter gaat het hier enkel nog om geruchten en heeft Microsoft hier nog niets van bevestigd.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.016047

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties