Poll
 Forum
 
 
Gepost door: Atteman op 18-03-2011 21:53 uur, Bron: gamer.nl
 

'3D-gamen kan risicovoller blijken voor rijgedrag dan alcohol'

Het spelen van 3D-games of het kijken van 3D-films zou gevaarlijker kunnen blijken voor het rijgedrag dan het drinken van alcohol. Deze uitspraak doet bewegingswetenschapper Jelte Bos van de Vrije Universiteit van Amsterdam in een oratie.

Mensen staan na het ervaren van 3D-content instabieler dan daarvoor, omdat ons evenwichtsorgaan stilstand waarneemt, terwijl onze ogen ervaren dat we bewegen, legt Bos uit. Het effect van deze instabiliteit lijkt volgens de bewegingswetenschapper groter dan wanneer iemand een alcoholconcentratie in zijn bloed heeft van meer dan 0,5 promille, de wettelijk toegestane hoeveelheid om te mogen autorijden.

Hoewel Bos toegeeft dat deze vergelijking niet helemaal terecht is, omdat de instabiliteit hierbij op verschillende manieren gemeten wordt, spreekt de vergelijking volgens hem wel tot de verbeelding. "Als je daarbij bedenkt dat bijvoorbeeld de Amerikaanse politie de kwaliteit van het lopen over een lijntje gebruikt als criterium om nog veilig een auto te kunnen besturen, dan is het niet zozeer de vraag of, maar meer wanneer het eerste ongeluk door de na-effecten van computergamen of (3D) bioscoopbezoek zich voor zal doen, als dat niet al gebeurd is", schrijft Bos in een persbericht. Bos hoopt dit onderzoek over te kunnen doen, waarin de instabiliteit na het kijken van films, het spelen van games en het drinken van alcohol op dezelfde manier gemeten wordt.

 
 

Koning_Floris is momenteel Offline Door Koning_Floris (TeamXL Crew) op 23-03-2011 12:38 uur Edit  Quote Profiel  Email
 

    

Ah, hij gaat eerst heel hard roepen wat er gebeurd en daarna maar eens met een onderzoek bekijken of ook wel echt zo is.


I don't watch, I interact.
 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.01865

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties