Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 29-03-2011 13:51 uur, Bron: Gamez.nl
 

Nintendo 3DS verkrijgbaar in Nederland

De nieuwe 3DS-handheldconsole van Nintendo is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Nederlandse winkels. Het apparaatje maakt het mogelijk om 3D-games te spelen zonder dat hier een speciale bril voor nodig is.

Eind februari werd de 3DS al in Japan gelanceerd, waar deze binnen 24 uur overal was uitverkocht. Voor de Japanse release had Nintendo zon 400.000 stuks van het nieuwe hebbedingetje klaarliggen. Nintendo zegt dat de productiemolen momenteel op volle toeren draait om wereldwijd aan de grote vraag te kunnen voldoen.

Nintendo deed onlangs de belofte dat er in totaal 2,5 miljoen 3DS-consoles beschikbaar zouden zijn voor de release van het apparaatje in Europa en de Verenigde Staten. Amerikanen kunnen vanaf aanstaande zondag aan de slag met de Nintendo 3DS.

Kunstmatig
Het is te hopen dat Nintendo van haar fouten heeft geleerd, want na de release van zowel de Wii als de DS beschuldigde veel winkeliers de spellenmaker ervan met opzet weinig consoles af te leveren. Dit om de vraag hiernaar kunstmatig hoog te houden. Hoeveel consoles er nu precies beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt is onduidelijk. De 3DS is verkrijgbaar voor ongeveer 249 euro.

Update 1:

De eerste verhalen van mensen met een defecte Nintendo 3DS duiken op meerdere plekken op het internet op. Hoe groot de problemen zijn, is onduidelijk.

De handheld van Nintendo is sinds afgelopen vrijdag officieel te koop en sommige consumenten ervaren reeds wat een aantal websites de "black screen of death" noemen; een variatie op de beroemde "red ring of death" van de Xbox 360. Bij de Nintendo 3DS betekent de foutmelding echter niet per se dat het apparaat gerepareerd moet worden. Een harde reset lost de problemen op voor sommige consumenten. Anderen krijgen de foutmelding echter herhaaldelijk tijdens het spelen van hun games en hebben het apparaat reeds teruggestuurd naar Nintendo.

De foutmelding kan op allerlei momenten voorkomen, zo blijkt uit de verhalen van diverse consumenten. De error zou onder andere kunnen gebeuren tijdens het spelen van de multiplayer- en singleplayermodi van Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars 3D, Super Street Fighter IV: 3D Edition, Lego Star Wars III: The Clone Wars en Super Monkey Ball 3D.

Update 2:

Nintendo heeft gereageerd op de aantijgingen dat spelen met de Nintendo 3DS hoofdpijn veroorzaakt en op een foutmelding die sommige spelers tegenkomen.

Tijdens het spelen van verscheidene games is het bij meerdere spelers voorgekomen dat de 3DS vastloopt en een foutmelding toont. Door het apparaat te resetten werkt hij weer. Nintendo raadt gebruikers aan om direct na het aanschaffen van een Nintendo 3DS de nieuwste firmware te downloaden. Als het probleem daarna nog steeds herhaaldelijk voorkomt, kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice van Nintendo.

Hoofdpijn
Ook zijn er meldingen van spelers die hoofdpijn krijgen van het 3D-effect op de Nintendo 3DS. Hierover zegt Nintendo het volgende: "We hebben de Nintendo 3DS op meerdere evenementen over de hele wereld getoond aan letterlijk duizenden mensen en hebben zeer weinig negatieve reacties gehoord. Net als met alles waarvoor je moet focussen, van lezen tot het kijken naar een computerscherm, regelmatige pauzes worden altijd aangeraden."

"Bij alle soorten 3D-beelden (televisie, film et cetera) kunnen sommige mensen kleine ongemakken ervaren. Deze effecten zijn van korte duur en hebben geen blijvend effect. De meeste mensen kunnen doorspelen na een korte pauze. De Nintendo 3DS is ontworpen met een 3D-diepteknop waarmee gebruikers het 3D-effect zo kunnen aanpassen op een manier die ze het beste past voor optimaal plezier."

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.025321

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties