Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 05-04-2011 13:11 uur, Bron: Digital Life
 

Anonymous start aanval op Sony en PlayStation

Het PlayStation Network en websites van Sony waren gister offline na de oorlogsverklaring van de hackers van Anonymous. Tevens dreigt de activistengroep medewerkers van Sony persoonlijk het leven zuur te maken.

PlayStation.com en andere websites gerelateerd aan Sony waren het grootste deel van de dag uit de lucht, nadat Anonymous in een open brief de oorlog verklaarde aan Sony wegens de rechtszaak die het bedrijf heeft aangespannen tegen PlayStation 3-hackers. Ook het PlayStation Network lag er tijdelijk uit.

Sony geeft als oorzaak voor de problemen met PSN "sporadisch onderhoud", maar de problemen rond de websites worden opgeŽist door de hackers van Anonymous. Dit lijkt aannemelijk gezien de werkwijze van de online activisten en het feit dat alle websites gelijktijdig het loodje legden. Een deel van de hackers wil echter veel verder gaan dan DDOS-aanvallen.

Persoonlijk
SonyRecon, schijnbaar een afdeling van Anonymous die zich specifiek over de Sony-zaak buigt, wil werknemers van Sony persoonlijk aanpakken met Dox-aanvallen. Dit houdt in dat ze de identiteit van een persoon willen stelen: zijn naam, telefoonnummer, foto's, adres, email, IP, familie details etc. Deze gegevens wordt vervolgens tegen hen gebruikt.

Dit klinkt als een spionagethriller, maar de fantasie van SonyRecon blijft redelijk puberaal. Als voorbeeld noemen de hackers dat het doelwit mails krijgt waarin een voormalige bedpartner meldt een SOA te hebben. SonyRecon beweert verder met succes de website te hebben aangevallen van het advocatenkantoor dat de PlayStation 3-hack zaak namens Sony bij de rechter afhandelt.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.036425

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties