Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 11-04-2011 12:56 uur, Bron: Digitallife.nl
 

Tretton: 'Microsoft en Nintendo raken buiten adem'

Jack Tretton, baas van Sony Amerika, heeft hard uitgehaald naar concurrenten Microsoft en Nintendo. Dit nadat vorige week duidelijk werd dat de PlayStation 3 onder meer in Europa vaker is verkocht dan de Xbox 360.

“Ze raken buiten adem als je kijkt naar de relevantie die deze consoles hebben in 2011 of de periode daarna”, vertelt Tretton tegenover Fortune. Over de Wii voegt hij er nog aan toe: “Ik ben toch niet gek. Waarom zou ik een gamesysteem kopen zonder harde schijf? Hoe verhoudt dit ding zich tot de rest?”

Naast de Wii heeft Tretton ook nog wel wat te zeggen over de handheld-apparaten die Nintendo op de markt brengt. “Als wij naar de Game Boy-ervaring kijken dan zien we toch vooral een babysitter-apparaat. Iets wat je jonge kinderen in de handen drukt in het vliegtuig, maar waar geen enkele twintiger met enig zelfrespect mee zal spelen. Daar is hij gewoon te oud voor.”

Kinect is schattig
Als de Sony-topman zijn pijlen weer op Microsoft richt is het vooral Kinect dat het moet ontgelden. “Motion-gaming is schattig, maar als ik enkel mijn armen een paar centimeter kan bewegen, op welke wijze voel ik dan dat ik echt een bewegingsgevoelige game aan het spelen ben?”

Uit verkoopcijfers van onderzoeksbureau IDG bleek een week geleden dat de PlayStation 3 in Europa meer is verkocht dan de Xbox 360. De PS3 is in totaal namelijk 14,7 miljoen keer over de toonbank gegaan en de console van Microsoft 13,7 miljoen keer. De Wii gaat echter nog altijd aan de leiding met 24,9 miljoen verkochte machines.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.015976

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties