Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 12-04-2011 08:50 uur, Bron: Gamer.nl
 

Sony en hacker Geohot schikken PlayStation 3-zaak

Sony Computer Entertainment America en hacker George 'Geohot' Hotz hebben een schikking getroffen in de zaak omtrent het hacken van de PlayStation 3. Dit meldt Sony op de Amerikaanse PlayStation Blog.


Als onderdeel van de schikking krijgt Hotz een rechterlijk bevel waarin staat dat hij permanent moet stoppen met het distribueren van software en informatie die te maken hebben met het hacken van de PlayStation 3. In het persbericht spreken beide partijen uit tevreden te zijn met de schikking.

"Sony is blij dat het de procesvoering achter zich kan laten”, zegt Riley Russell, het hoofd van Sony’s advocatenteam. "Onze motivatie om het proces te starten was om ons eigendom en onze klanten te beschermen. Wij geloven dat deze schikking en het rechterlijk bevel dat doel bereiken."

Hotz zegt zelf: "Het was nooit mijn doel om problemen te veroorzaken voor gebruikers of om piraterij eenvoudiger te maken. Ik ben blij dat dit proces nu achter me ligt." In het persbericht wordt nog eens benadrukt dat Hotz niets te maken heeft met de recente hackersaanval op het PlayStation Network en de websites van Sony.

Anonymous
Die aanvallen waren afkomstig van de online 'hacktivisten'-groepering Anonymous. Deze groep heeft online de aanval geopend op Sony, vanwege de rechtszaak tegen Hotz. Anonymous heeft op zijn website nog niet gereageerd op de schikking tussen Sony en Hotz.

Beveiliging
Hotz was aangeklaagd door Sony wegens het uitbrengen van een hack die de beveiliging van de PlayStation 3 omzeilt. Met deze hack is het mogelijk om illegaal verkregen games op de spelcomputer af te spelen. Hotz zegt echter dat hij de hack niet heeft uitgebracht om gamepiraterij te bevorderen, maar om consumenten controle te geven over hun eigen eigendom, in dit geval de PS3.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.015038

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties