Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 19-05-2011 15:38 uur, Bron: Hcc.nl
 

Playstation Network perikelen niet ten einde

Het Playstation Network is nog niet eens helemaal hersteld, of er doet zich weer een nieuw beveiligingsschandaal voor.

Gisteren bleek het mogelijk om nieuwe wachtwoorden aan te vragen met de (gestolen) gegevens van de PSN-accounts. Alleen naam en geboortedatum waren nodig om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Sony reageerde binnen een paar uur na de melding van dit probleem.

Sony heeft de wachtwoord resetpagina tijdelijk uit de lucht gehaald en het probleem opgelost. In de reactie van Sony worden PSN-gebruikers nog steeds aangemoedigd om zo snel mogelijk een nieuw wachtwoord aan te vragen. Ook is er volgens Sony geen sprake van een nieuwe kraak, maar slechts van een foutje in de procedure.

Het is duidelijk dat Sony het moeilijk heeft. Zowel met het aanpassen en veiliger maken van het netwerk, als met alle aandacht die momenteel op het netwerk is gericht door hackers.

Vier tips voor een veilig gebruik van Playstation Network:

1.Als je niet gedwongen bent om een nieuw wachtwoord in te stellen doe het dan alsnog. Gebruik een sterk en uniek wachtwoord. Gebruikte je voorheen een wachtwoord dat je ook voor andere doeleinden gebruikte, pas het wachtwoord dan ook daar (met een ander wachtwoord) aan.
2.Maak een e-mailaccount speciaal voor je Playstation Network-activiteiten. Als je account dan wordt gekraakt, kan er alleen misbruik van dit speciale e-mailaccount gemaakt worden.
3.Koop pre-paid Playstation Network-kaarten en verwijder je bestaande creditcardinformatie uit de PSN-Store. PSN Cards zijn in diverse online stores te koop waar je ook met iDeal kunt betalen.
4.Hou de afrekeningen van je creditcard die je voor PSN gebruikte in de gaten. Volgens Sony is er nog geen bewijs dat de creditcardgegevens zijn gestolen, maar sluit het ook niet uit.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.02348

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties