Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 23-05-2011 18:31 uur, Bron: Zdnet.nl
 

Griekse website Sony Music gehackt

Er komt maar geen einde aan de aanvallen op Sony. Nu blijkt ook de Griekse website van Sony Music gehackt, en daarbij zijn gebruikersgegevens gestolen.

Beveiligingsbedrijf Sophos maakt melding van een inbraak op de website van Sony BMG in Griekenland. Daarbij zijn persoonlijke gegevens van 8.385 leden buit gemaakt.

SQL-injectie
Een hacker met het pseudoniem b4d_vipera heeft volgens Sophos een geautomatiseerde SQL-injectietool gebruikt om kwetsbaarheden in websites van Sony op te sporen. Hij bezorgde de gebruikersdatabase van de Griekse Sony BMG-site aan The Hacker News, dat een uittreksel op het online kladblok Pastebin.com plaatste.

Het fragment bevat de gebruikersnamen, echte namen en e-mailadressen van 450 leden van de Griekse Sony BMG-site. Wachtwoorden, telefoonnummers en andere gevoelige data zijn niet terug te vinden en het is niet zeker of de hacker die heeft weten te bemachtigen.

Sony is geliefd doelwit
Het Japanse Sony is sinds enkele maanden een geliefd doelwit van hackers wereldwijd. De technologiegigant kwam onder vuur te liggen na rechtszaken tegen hackers van zijn PS3-spelconsole. De grootste aanval was op de servers van het PlayStation Network. Daarbij werden gebruikersgegevens van honderd miljoen accounts gestolen.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.01566

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties