Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 23-05-2011 20:34 uur, Bron: Zdnet.nl
 

Kinderen verliezen spiermassa in pc-tijdperk

Het computertijdperk vreet aan de conditie van onze kinderen. Ze zijn zwakker dan tien jaar geleden, hebben minder spiermassa en kunnen minder fysieke inspanningen aan. Dat blijkt uit een vergelijkend Brits onderzoek waarover The Guardian en The Observer gisteren berichtten.

In het onderzoek werd de kracht van 315 tienjarigen uit Essex vergeleken met de resultaten van eenzelfde onderzoek bij 309 kinderen in 1998. In één generatie tijd kunnen tienjarigen 27,1 procent minder sit-ups aan. Hangend aan een klimrek kan slechts de helft zijn eigen gewicht houden. Ook de armsterkte is verminderd, met 26 procent.

"Wellicht is dat te verklaren door een verandering in de activiteiten van tienjarigen", zegt Dr. Gavin Sanderock van de Essex University. "Door in bomen of op touwen te klimmen bijvoorbeeld, ontwikkelen kinderen kracht, door zich op te trekken en hun eigen lichaamsgewicht te houden."

Eigen gewicht ophouden
Dat maar de helft van de hedendaagse tienjarigen zijn eigen gewicht kan ophouden aan een klimrek, vindt de onderzoeker confronterend. "Dat betekent dat ze het wellicht nooit eerder gedaan hadden."

Eerder onderzoek bewees al dat de huidige kinderen minder sportief en actief zijn, een meer zittend leven leiden en dikker worden. Toch blijkt dat de kinderen uit de twee onderzoeken dezelfde Body Mass Index (BMI) hebben. "Gezien de afname in kracht, betekent het dat hun lichaam meer uit vet en minder uit spieren is opgebouwd."

Het onderzoek werd gepubliceerd in het kindergezondheidstijdschrift Acta Paediatrica.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.051338

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties