Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 07-06-2011 11:16 uur, Bron: Gamez.nl
 

PlayStation Vita onthuld, wereldwijde lancering eind 2011

Sony heeft, na maanden van geruchten, eindelijk de PlayStation Vita onthuld. Aanvankelijk heette het apparaat de NGP, maar die naam is nu officieel van de kaart.

Sony Computer Entertainment topman Kaz Hirai presenteerde de PlayStation Vita, wat staat voor “leven”. Ook kondigde hij een aantal nieuwe functies aan voor de handheld. Met Party kan je een headset en microfoon gebruiken om te chatten en Near is een sociale connectie functie waarmee je vrienden kan opzoeken om mee te chatten, trophies mee te vergelijken, games aanbevelen en meer.

De Vita zal wereldwijd eind 2011 in de schappen liggen. De Wi-Fi-versie van de handheld zal €249,- gaan kosten en aan de 3G-versie hangt een prijskaartje van €299,-. Volgens Sony zijn er momenteel 80 titels voor de Vita in productie van ontwikkelaars van zowel binnen als buiten Sony.

De Vita is de opvolger van Sony’s PlayStation Portable (PSP) en beschikt ove reen 5-inch OLED-touchscreen. Ook kent het twee analoge sticks en een SIXAXIS Motion Sensor, zoals we gewend zijn van de PS3-controller. Op de voor- en achterkant zit een touchscreen en een camera. Verder ondersteunt het apparaat 3G, Wi-Fi en GPS.

Games

Ook kondigde Sony direct aan dat Street Fighter X Tekken, de aankomende Street Fighter en Tekken crossover in Capcoms setting, op de PS Vita zal verschijnen. Net zoals Super Street Fighter IV op de 3DS zal de game met touchscreen te spelen zijn. Bovendien zal de PS3- en PS Vita-versie van Street Fighter X Tekken het speelbare personage Cole MacGrath van de InFamous-serie kennen. De game zal volgend jaar uitkomen.

Ook liet Irrational baas Ken Levine, maker van BioShock Infinite, weten dat hij aan een project werkte voor een game op de Vita in het BioShock universum. Meer dan dat liet hij echter niet weten.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.232525

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties