Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 13-10-2011 13:34 uur, Bron: Digitallife
 

Upgrade naar iOS5 veroorzaakt vastlopers

iOS 5 is sinds woendag avond beschikbaar, maar Apple's servers konden de toestroom niet goed aan. Vastlopers zijn het gevolg. De jailbreak voor de nieuwste iOS-versie is er ook al.

Apple heeft versie 5 van zijn iPhone- en iPad-besturingssysteem gisteravond Nederlandse tijd vrijgegeven voor algemeen gebruik. De definitieve versie ('golden master', of GM) was voor developers en bŤta-testers al beschikbaar. De officiŽle release voor het grote publiek is er nu.

Te druk
De vele gewone iOS-gebruikers zijn gisteravond via iTunes op de beschikbare download gesprongen. Die enorme toestroom is de servers van Apple wat te veel geworden. Diverse gebruikers klagen over langzame en zelfs afgebroken downloads. De drukte lijkt inmiddels (donderdag ochtend) wat bedaard.

Het haperen van Apple's servers heeft niet alleen het downloaden gehinderd, maar ook het installeren van iOS 5. De installatie loopt daardoor ook wel mis, wat in sommige gevallen tot een vastgelopen (bricked) toestel leidt. Een volledige restore is dan noodzakelijk. iTunes maakt wel een back-up van een iOS-apparaat voordat het begint aan de installatie van een update, zoals iOS 5. Het lukt niet alle gebruikers om dan alsnog de nieuwste versie te installeren.

Jailbreak
Nagenoeg tegelijk met de release van het besturingssysteem zelf is de kraakmethode (jailbreak) ervoor verschenen. Deze werkt niet op de iPad 2, meldt techblog Modmyi.com. Het is nog geen volledig op zichzelf staande kraak, maar een zogeheten tethered jailbreak. Dat wil zeggen dat het iOS-toestel wel aan een computer verbonden moet zijn om de jailbreak toe te passen.

De nu te downloaden definitieve versie is dezelfde als de eerder al vrijgegeven GM. Hackers hebben zich in juni al gestort op de allereerste bŤta van Apple's nieuwe besturingssysteem. Die proefversie is toen binnen 24 uur al gekraakt. De verwachting is wel dat Apple met updates komt om jailbreaks (opnieuw) te blokkeren.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.014822

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties