Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 18-10-2011 11:47 uur, Bron: Computer!Totaal
 

Xs4all ruilt McAfee in voor F-Secure

Xs4all schrapt de securitysoftware van McAfee die het bij internerabonnementen meelevert. De isp stapt voor klanten over op F-Secure.

Xs4all meldt dat klanten vanaf vandaag de beveiligingssoftware van F-Secure kunnen downloaden in het Service Center. Het pakket wordt aangeboden bij alle abonnementen en biedt naast antivirus en een firewall ook ouderlijk toezicht. Elke Xs4all-klant krijgt drie licenties, dus mag de F-Secure software installeren en gebruiken op drie verschillende computers tegelijk.

Ook voor Mac
"En voor het eerst biedt Xs4all nu ook beveiligingssoftware voor de Mac. Hoewel de meeste malware nog alleen schadelijk is voor Windows-computers, willen ook steeds meer Mac-gebruikers de zekerheid dat ze zo goed mogelijk beschermd zijn", schrijft de isp in een persbericht.

Het besluit om McAfee te vervangen is ruim een half jaar geleden al genomen. De securitysoftware van het Amerikaanse bedrijf scoorde toen slecht in een test van de Consumentenbond. Xs4all was al ontevreden over het McAfee-pakket dat het aanbiedt aan zijn klanten. "Al voordat deze test was geweest, was Xs4all zich aan het oriŽnteren op andere beveiligingssoftware", aldus de provider in maart dit jaar.

Uitstel vanwege glas en tv
Xs4all had toen al twee kandidaten op het oog, maar de vervanging van McAfee heeft toch op zich laten wachten. De overstap naar andere securitysoftware is namelijk uitgesteld. De provider had het te druk met andere zaken, zoals de uitrol van glasvezelverbindingen en tv-diensten. Die activiteiten kregen prioriteit, liet Xs4all afgelopen zomer weten aan Webwereld.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.014116

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties