Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 17-11-2011 16:07 uur, Bron: Digitallife
 

Windows 8 krijgt 1 reboot per maand

Windows 8 moet maar één keer per maand opnieuw starten; op Patch Tuesday. Het gaat gebruikers ook minder informeren over updates.

Microsoft belooft voor Windows 8 een vermindering van het aantal meldingen over en reboots vanwege updates. De volgende versie van Microsofts besturingssysteem moet zichzelf soepeler bijwerken via automatische updates. Windows 8 mag gebruikers minder lastigvallen met meldingen dat er updates zijn, dat die worden geïnstalleerd en dat ze zijn geïnstalleerd.

Alles op Patch Tuesday
Verder belooft Microsoft een vermindering van het aantal benodigde reboots vanwege updates. Het herstarten van Windows 8-pc's en ook -tablets blijft wel nodig om sommige updates te installeren of te activeren. In Windows 8 wordt het aantal reboots teruggedrongen door ze simpelweg samen te voegen.

Alle benodigde reboots in een maand worden geconsolideerd en gesynchroniseerd met de geplande uitgifte van patches en updates. Microsoft doet dat elke tweede dinsdag van de maand; de zogeheten Patch Tuesday. Op die dag brengt het bedrijf security-patches uit voor Windows. Andere updates die niet voor de beveiliging zijn maar mogelijk wel een reboot vereisen, moeten voortaan wachten tot Patch Tuesday.

"Deze versimpeling helpt op drie manieren: het houdt het systeem veilig in een overzichtelijk tijdsbestek, het vermindert reboots, en het zorgt ervoor dat reboots meer voorspelbaar zijn", blogt program manager Farzana Rahman. Die Microsoft-medewerker is verantwoordelijk voor Windows Update en ze schrijft daarover op het officiële Windows 8-blog van topman Steven Sinofsky.

Behalve noodpatches
"Er is één uitzondering op de regel dat wordt gewacht op de maandelijkse security release. En dat is in het geval van een kritieke security-update om een worm-achtige kwetsbaarheid (zoals bijvoorbeeld een Blaster-worm) te fixen", stelt Rahman gerust.

Windows Update voert in het geval van een noodpatch wel een automatische download, installatie en reboot uit. "Maar dat gebeurt alleen als de security-dreiging ernstig genoeg is." Tot op heden komt Microsoft geregeld met noodpatches voor kritieke beveiligingsgaten.

Rebootmelding bij inlog
De Microsoft-topvrouw vult aan dat Windows 8 zijn reboots alleen aankondigt bij het inlogscherm, en dat dan maximaal drie dagen van tevoren. Pop-ups zoals Windows tot en met de huidige versie 7 geeft, zijn in de nieuwe versie verleden tijd. Uit onderzoek van Microsoft naar Windows-updates blijkt dat de meeste gebruikers die binnen drie dagen installeren.

Windows 8 geeft bij het inlogscherm in de loop van die periode voor een reboot verschillende opties. Op dag één kunnen gebruikers inloggen, óf hun computer handmatig in slaapstand zetten of laten updaten (met daarna uitschakeling of een herstart). Op dag twee en drie zijn de handmatige opties gewijzigd in slaapstand, uitschakelen of updaten en herstarten.

15 minuten aftellen
Na dag drie gaat de pc of tablet zichzelf rebooten. Als er nog applicaties of niet opgeslagen documenten openstaan, wacht Windows 8 tot de gebruiker inlogt waarna die 15 minuten de tijd krijgt om zijn of haar werk op te slaan. Systeembeheerders kunnen de driedaagse aftelperiode uitschakelen en de reboot óf gelijk afdwingen óf aan eindgebruikers overlaten.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.018623

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties