Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 17-11-2011 18:19 uur, Bron: Digidallife
 

Adobe: Apple heeft doodvonnis Flash getekend

Apple is er mede verantwoordelijk voor dat Flash niet is uitgegroeid tot een succes op smartphones en tablets. Dat schreef Mike Chambers van Adobe afgelopen weekend op zijn weblog.

Doordat de populaire iPhone van Apple geen Flash ondersteunt, en HTML 5 in toenemende mate voet aan de grond krijgt bij smartphones, is het Adobe naar eigen zeggen niet gelukt hun software 'de standaard' te maken voor webapplicaties op mobiele apparaten.

"Laat hier vooral geen misverstand over bestaan", vertelt de product manager op zijn website. "Het had echt niets uitgemaakt wat we hadden gedaan. De Flash Player zou in de nabije toekomst toch nooit beschikbaar komen op Apple's iOS."

Adobe kondigde vorige week aan dat ze zullen stoppen met het aanbieden van Flash op mobiele apparaten. "Onze toekomstige werkzaamheden met Flash op mobiele apparaten zal zich gaan richten op het stimuleren van ontwikkelaars om apps te brouwen met Adobe AIR", aldus de persverklaring.

Aanslag op batterij
Apple-oprichter Steve Jobs verklaarde vorig jaar openlijk de oorlog aan Flash en liet weten dat iPhones, iPads en iPods niet langer Flash zouden ondersteunen. Dit omdat de software een te zware aanslag op de batterij zou zijn en het de apparaten onnodig traag zou maken.

Hoewel menig Android-smartphone en tablet wel gewoon Flash ondersteunt lijkt Adobe zich dus bij Apple aan te sluiten. Chamers laat op zijn weblog weten dat HTML 5 momenteel de beste mogelijkheden biedt voor webapplicaties op mobiele apparaten.

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.017657

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties