Poll
 Forum
 
 
Gepost door: HertogT op 29-11-2011 13:28 uur, Bron: ZDNet.nl
 

Zoek mee naar jailbreak voor iOS 5

Het bekende jailbreakteam Chronic Dev vraagt iPhonegebruikers om hulp bij het zoeken naar een exploit die een untethered jailbreak van iOS 5 mogelijk maakt.

Iedereen met een iPhone, iPad of iPod Touch kan zijn steentje bijdragen door de crashrapporten op zijn of haar toestel aan het jailbreakteam te bezorgen. Technische kennis is niet vereist, het Chronic Dev-team heeft een tooltje geschreven dat al het werk voor jou doet.

Crashrapporten oogsten
De software Chronic-Dev Crash Reporter voor Mac en Windows zoekt op een aangesloten iPhone, iPad of iPad Touch naar crashrapporten en verstuurt die naar het Chronic Dev-team. Telkens wanneer een app crasht, wordt er een rapport over opgesteld op je toestel.

Die rapporten worden normaal gezien anoniem naar Apple doorgesluisd, zodat de iPhonefabrikant snel bugs op het spoor kan komen en een oplossing kan bieden. Sommige bugs kunnen uitgebuit worden om de beveiliging te omzeilen, en daar is het jailbreakteam naar op zoek.

Jailbreak iOS 5
Maar het werkt ook andersom. Ondanks maatregelen van het Chronic Dev-team sijpelen er soms crashrapporten die gegenereerd worden bij het ontwikkelen van een jailbreak door naar Apple. Apple patcht dan de gebruikte exploit(s) in de eerstvolgende update voor iOS.

Dat was ook het geval bij iOS 5. Het Chronic Dev-team had naar eigen zeggen liefst vijf bruikbare exploits gevonden die bovendien aanwezig zouden zijn op alle iOS-toestellen en versies van het besturingssysteem. In de definitieve versie van iOS 5 bleken die echter gedicht.

http://greenpois0n.com/?p=131

 
 

Reakties
 

Er zijn nog geen reakties op dit nieuws.

 
 

Reageer Terug

Scripting en design door Atteman & Flex, Copyright (c) 2002-2013 TeamXL, Versie 1.4
  De site is ontworpen voor IE 6+ op 1024x768 en hoger, parsetime: 0.056131

Naam: 
Wachtwoord: 
Bewaren:
Password vergeten?
 12-01 - Hey Guys.. hoe...
 24-10 - NIEUWE LANPART...
 11-02 - Animo check LA...
 22-10 - Fotos
 03-09 - Nextgen Consol...
TeamXL poll
Ben jij erbij 23-24-25 oktober?
 
Jazeker!!!
weet nog niet
ik kom niet
   Bekijk de uitslag en reakties